Meta Tag me fjalë kyçe nuk përdoret më gjatë në vitin 2018

  1. Historia e tagave të fjalëve të meta
  2. Mund të ndëshkohen për përdorimin e tagave të fjalëkalimeve Meta?
  3. Mund të përdor ende përshkrimet e Meta deshifrimit?
  4. Unë nuk e kujdes, unë dua të përdor tags Meta Tags ende ...
  5. Keni nevojë për më shumë ndihmë?

Ky është një përditësim për një artikull që kemi shkruar disa vite më parë në lidhje me atë nëse apo jo meta tag fjalësh ishte përdorur ende nga Google, Bing ose Yahoo . Ka një bisedë të madhe midis ekspertëve të industrisë në atë artikull.

Tani ka qenë 9 vjet që kur Matt Cutts njoftoi në një video në YouTube se Google nuk përdor fjalë kyçe meta si një sinjal të rangut, megjithatë, kjo pyetje ende del shpesh.

Së pari, unë duhet t'i përgjigjem kësaj pyetjeje. Jo, meta tag kyç nuk përdoret më nga Google, Bing ose Yahoo!

Historia e tagave të fjalëve të meta

Për të kuptuar më mirë, le të flasim për historinë e etiketave të fjalëve meta dhe përse u krijuan Për të kuptuar më mirë, le të flasim për historinë e etiketave të fjalëve meta dhe përse u krijuan. Para Google, motorët e kërkimit ishin shumë bazë. Ata crawled web dhe krijoi një bazë të dhënash të kërkueshme, të ngjashme me motorët e sotëm të kërkimit, por, nuk ishin shumë inteligjente. Ne kishim Altavista, Lycos, Yahoo, WebCrawler, Infoseek dhe motorë kërkimi të tjerë të hershëm, kryesisht të vdekur. Këta motorë zbuluan faqen e internetit dhe përdorën etiketat meta duke përfshirë etiketën e meta fjalen për të ditur se cilat tema kishte një faqe interneti.

Natyrisht, kjo metodë u mbështet në besimin e webmasters me shpresën se ata do të vënë vetëm në fjalë kyçe të lidhura me faqen e tyre, megjithatë, kjo shpejt u shpërbë pasi webmasters mësuan ata mund të rangut për fjalë kyçe të kontrolluar nga vetëm duke i shtuar ato në tag meta tyre fjalen. Ky abuzim e shtyu nevojën për një mënyrë më të mirë për të renditur faqet e internetit.

Makinat e kërkimit dolën me faktorë të rangut të ri për të provuar dhe luftuar këtë spam kur një i sapoardhur u shfaq në skenë. Google u shfaq me një algoritëm që mori gjërat në lojë, kryesisht bazuar në autoritetin e një faqeje të bazuar në "PageRank". Faqet më tepër që lidhen me ju më të larta u rendit vendi juaj. Përveç kësaj, sa më të larta ato vende renditën më shumë "kredi" që kaluan në renditjen e faqes tënde.

Me kalimin e viteve, të gjithë motorët e kërkimit u bënë më të zgjuar dhe kishin një algoritëm shumë më të mirë të renditjes. Që nga meta tags për fjalë kyçe u spammed shpesh, shumë filluan të gjejnë mënyra për të hequr këtë metodë dhe shikoni në përmbajtjen tuaj aktuale.

Mund të ndëshkohen për përdorimin e tagave të fjalëkalimeve Meta?

Me Google, përgjigja duket të jetë një banesë jo. Gjatë një Tryeza e Rrumbullakët e Kërkimeve , Gary Illyes nga Google është pyetur nëse etiketa e fjalëkalimeve të meta është parë si një sinjal spam. Gary u përgjigj me "Nuk bën".

Arsyeja për këtë është se Google nuk i kushton vëmendje kësaj fushe. Për shkak se spamimi në këtë fushë nuk do të bëjë asgjë për renditjen tuaj, Google nuk ju penalizon për abuzimin me etiketën e fjalëve meta me fjalë kyçe duke e mbushur atë.

Kur vjen puna te motorët e kërkimit, ujërat nuk janë aq të qarta. Bing ka deklaruar në të kaluarën se përdor meta tag fjalen si një sinjal spam kur mbushur me fjalë kyçe jo relevante për faqe. Është e vështirë të dish saktësisht se si përcakton kjo algoritmi i tyre, por unë zgjedh të mos e përdor dhe ta zbuloj.

Ju gjithashtu mund të ndëshkoheni për përdorimin e meta tags fjalen nga konkurrentët tuaj. Ndërsa ka shumë mjete atje për të gjetur se çfarë renditet një faqe interneti, duhet disa punë për të ditur se për çfarë po përpiqen të rangohen. Duke shtuar këtë tag në tekst të thjeshtë përmes tagit të fjalëve meta, tani i keni informuar të gjithë konkurrentët se çfarë po përpiqeni të renditni.

Mund të përdor ende përshkrimet e Meta deshifrimit?

Po, dhe duhet. Përshkrimet e Meta përdoren ende nga shumica e motorëve kërkimor duke përfshirë Google. Ka disa argumente nëse përshkrimet meta janë ende një faktor i renditjes për Google, por, ai ka më shumë përdorime sesa vetëm duke ndihmuar renditjen tuaj. Kur dikush kërkon për faqen tuaj, ata së pari e shohin vijën blu të tekstit, ky është tag juaj Titulli. Përshkrimi që shohin më poshtë është përshkrimi i meta juaj. Ky është një përmbledhje e shpejtë dhe hyrje në atë se cila është faqja juaj dhe duhet t'i tërheq ata që të klikojnë në faqen tuaj.

Unë nuk e kujdes, unë dua të përdor tags Meta Tags ende ...

Psherëtimë. Mirë. Nëse nuk shqetësoheni për reagimin e mundshëm nga Bing, mund të përdorni meta tags fjalësh në faqen tuaj të internetit. Ata duhet të vendosen në etiketën tuaj të kokës të faqes tuaj.

Edhe plugin më popullor SEO për Yoast e ka bërë këtë opsion në dispozicion për ata që ende duan të përdorin meta tags fjalësh, megjithatë, ata kanë një mesazh për ju nën opsionin për ta mundësuar atë:

Edhe plugin më popullor SEO për Yoast e ka bërë këtë opsion në dispozicion për ata që ende duan të përdorin meta tags fjalësh, megjithatë, ata kanë një mesazh për ju nën opsionin për ta mundësuar atë:

Keni nevojë për më shumë ndihmë?

Mos ngurroni të komentoni më poshtë dhe ekipi ynë do të përpiqet të përgjigjet pyetjeve tuaja që mund të keni. Data Driven Labs është gjithashtu gati për të ndihmuar biznesin tuaj të gjendet me tonë paketa të përballueshme SEO , të plotë pa fjalë kyçe meta.

Mund të përdor ende përshkrimet e Meta deshifrimit?
Keni nevojë për më shumë ndihmë?
Mund të ndëshkohen për përdorimin e tagave të fjalëkalimeve Meta?
Mund të përdor ende përshkrimet e Meta deshifrimit?